תיכון אהל שם | מקומות ההתנסות

מקומות ההתנסות

"... ויש הנותנים את כל המעט אשר להם
וטנאם מלא תמיד...
רחבי הלב המחפשים למי לתת משלהם,
שמחתם גדולה מן הנתינה עצמה."
(חליל ג‘ובראן)

במסגרת התכנית למעורבות חברתית ניתן להשתלב במקומות השמה
בתוך בית הספר ובמקומות השמה חיצוניים. מקומות ההתנסות יתבצעו
בשני מרחבי פעולה בהתאם להנחיות:
המרחב הדיגיטלי - פעילות וירטואלית בכל הכלים הקיימים
המרחב הפיזי – מקומות התנסות בית ספריים וקהילתיים
מקומות ההתנסות מסודרים עפ"י סדר הא"ב:

"אהלופדיה"

 

יצירת אנציקלופדיה ייחודית לבוגרי "אהל-שם". כתיבת ערכים היא תרומה חשובה ומשמעותית לאתר הבוגרים של בית הספר. התלמידים יעסקו בהתחקות אחר בוגרים ובכתיבת ערך עליהם. כתיב ה זו דורשת יכולת לעבוד באופן מדויק בהתאם למערכת כללים מוגדרת ולשלב את הידע בתוך תבנית מסוימת. התלמידים ילוו על-ידי עורכת ספרותית שתסייע להם בתהליך הכתיבה. כל ערך יכלול מענה על חמשת המ"מים: מתי, מקום, מי, מה ומדוע: מהו נושא הערך, מתי והיכן מתרחשים הדברים, מי מעורב בהתרחשות ומדוע הדברים מתרחשים.

מבנה הערך: הערך יהיה בנוי במתכונת של סיפור שיש לו התחלה, אמצע וסוף.

בסוף החלק התוכני של הערך, יפורטו המקורות לכתיבת הערך וכן יובאו הפניות למידע נוסף עבור הקורא.

ביכורי יצירה

תחרות ספרותית אומנותית שהחלה כיוזמה בית-ספרית ובהמשך הפכה לתחרות עירונית.
לתחרות מוגשות יצירות בשני תחומים עיקריים:
ספרות - סיפורת, שירה, מאמר, רשימה וסיפורת על סוגיה השונים: ריאליסטית, פנטסטית, מדע בדיוני, פואטית ועוד.
אמנות - ציור, רישום, פיסול וצילום.

במסגרת ההתנדבות התלמידים משתתפים בתחרות ומגישים תוצר.

ביכורי יצירה באתר בית הספר

"דורות ממוריאליין"

דורות ההמשך נושאי מורשת השואה והגבורה, הינה עמותה המאגדת בתוכה בני ניצולי השואה, נכדיהם וניניהם וכן כל מי שמתעניין בתולדות השואה, הגבורה והתקומה. מטרתה העיקרית של העמותה לפעול להנצחת זיכרון השואה והגבורה בכלל ולהנחלת הסיפורים האישיים של המשפחות בתקופת השואה לפניה ואחריה לדורות הבאים בפרט. דור הניצולים הולך ומתמעט והיום, יותר מתמיד, יש לממש את האחריות המוטלת על כתפינו למענינו ולמען הדורות הבאים ולתעד את סיפורי השואה והגבורה.

במסגרת התכנית המקוונת יערכו התלמידים עבודות על ניצולי שואה ונספי שואה המופיעים  באתר ההנצחה של העמותה.

 

אתר עמותת "דורות ההמשך"

הכיתה הגלובאלית

הכיתה הגלובאלית היא תכנית שמחברת בין תלמידים יהודיים מרחבי העולם (ארה"ב, טורקיה, מקסיקו, דרום אפריקה ועוד) ובמסגרתה לומדים התלמידים על המסורות השונות והאופייניות לכל מדינה ועל הדמיון והחיבור ליהדות. התכנית מורכבת ממפגשים קבוצתיים בתוך בית הספר ומפגשים וירטואליים עם תלמידים מבתי ספר אחרים בעולם.

הנוער העובד והלומד

תנועת הנוער השניה בגודלה בארץ. סיסמת התנועה היא "לעבודה, להגנה ולשלום - עלה והגשם! עלה נעלה". סיסמה זו מבטאת את חמשת ערכי התנועה החשובים: סוציאליזם, הגנה, שלום, ציונות, ודמוקרטיה. הפעילות בקינים מתקיימת פעמיים בשבוע. הפעולות בבסיסן מתחלקות לפעולות ערכיות, פעולות אקטואליה, פעולות בתחום הסיירות והמחנאות, ערבי תרבות (ערבים של כיף וגיבוש) ופעולות חוץ. בנוסף, מדי שנה ישנם מספר טיולים ואירועים מסורתיים.

הקשר הרב-דורי ב"אהל-שם"

תכנית "הקשר הרב דורי" הינה תכנית ערכית חינוכית הבונה גשר ערכי בין דורי, ומחזקת את מערכת הקשרים בין תלמידי בית הספר לבין האוכלוסייה המבוגרת של בוגרי בית הספר.

במסגרת המיזם ילמדו התלמידים את תורת הריאיון ויבנו תכנית לתיעוד סיפוריהם האישיים וזיכרונותיהם של המבוגרים, בוגרי בית הספר, תוך למידה ושימור המורשת הבית ספרית, יישובית-קהילתית, הארצית והלאומית של מדינת ישראל.

המפגשים החווייתיים יחזקו את הקשר הרב-דורי ויספקו היכרות עם סיפור חייהם של הבוגרים וחוויותיהם מתקופת לימודיהם בבית הספר, בהשוואה לחוויות התלמידים היום. כל אלה יתרמו להבנה טובה יותר של בן הדור האחר ויצרו מערכת שורשית וערכית בקהילת בית הספר בפרט ובחברה בכלל. התוצר הסופי - סיפורי המבוגרים – יתפרסמו באתר בית הספר ובאתר מורשת.

זיכרון באלבום

בלוח הזיכרון של תיכון "אהל-שם" חקוקים 58 שמות של בוגרות ובוגרי בית הספר שנפלו במלחמות ישראל ובפעולות האיבה. מטרת המיזם היא להנציח את הנופלים. במסגרת המיזם ייפגשו התלמידים עם בני משפחה וחברים של הנופלים ויחפשו חומרים באתרי האינטרנט השונים, במטרה ללמוד ולהתוודע מקרוב לסיפור חייהם ופועלם וליצור אלבום הנצחה שיכיל תמונות, מכתבים, ראיונות ועוד.

פעילות זו מאפשרת לתלמידים להכיר את האדם היקר אשר את שמו הם שומעים בטקסי הזיכרון ותמונתו ניבטת אליהם מלוח הזיכרון במסדרון בית הספר. היכרות זו מקרבת את התלמידים לקהילה בה הם חיים, ומחזקת בהם את תחושת השייכות והרצון לתרום. הנצחת זכרם של הנופלים, מעניקה למשפחות היקרות שאיבדו את היקר להן מכל קורט של נחמה.

טקסים בית ספריים